LG smile

درمان طرح لبخند توسط دندانپزشک زیبایی و ترمیمی به چه روشهایی انجام می‏شود؟

هدف از طراحی لبخند

اصلاح طرح لبخند توسط دندانپزشک زیبایی و ترمیمی انجام می‏شود که در آن پیوند میان دندان‎ها‏ و ساختار اسکلتی فک متعادل می‏شود. در این روش درمانی، میان ساختمان نگهدارنده دهان شامل عضلات، استخوان‎ها‏، مفاصل، بافت‎ها‏ی لثه ای و اکلوژن رابطه برقرار می‏کند. به عبارت دیگر، در کنار اصلاح ساختار دندان‎ها‏، قرار دادن هر یک از آنها در جایگاه اصلی خود نیز مورد توجه می باشد.

مزایای طراحی لبخند

افزایش مقاومت و استحکام دندانها و لثهزیبایی دندان ها و در نتیجه افزایش اعتماد به نفس بیمارانحذف دندانهای تخریب شده و پوسیده و حفظ دندانهای سالمپیشگیری از بیماری های دهان و دندانرفع بوی بد دهان

روش‎ها‏ی درمان طرح لبخند

1- استفاده از روکش

زمانی که رنگ دندانها به مرور زمان تغییر کرده و یا بیش از حد کوتاه و دچار شکستگی شده باشند، از روکش سرامیکی استفاده می‏شود. این روکش‎ها دارای خصوصیاتی از قبیل سازگاری نسجی، زیبایی و ثبات رنگ هستند که در ترمیم دندانهای خلفی و قدامی مورد استفاده قرار می‏گیرند. در این شیوه درمانی، سطح بیرونی دندان و لبه دندانها پوشانده می‏شود که ممکن است در مطب دندانپزشکی و یا لابراتوارهای مجهز صورت بگیرد. نقش روکش‎ها‏ی سرامیکی در درمان طرح لبخند بصورت بلند کردن دندان‎ها‏ی کوتاه، درمان بد شکلی دندان‎ها‏ و بد رنگی آنها، درمان نامرتبی دندان بدون استفاده از ارتودنسی، ایجاد شفافیت و تغییر فرم دندان‎ها‏ و بستن فاصله بین دندان‎ها‏ بصورت دوتایی یا گروهی و ... انجام می‏شود.

2- قرینه کردن دندانهای چپ و راست

زمانی که دندانهای بالا و پایین بطور دقیق بر روی یکدیگر قرار نمی‎گیرند و یا دندانهای چپ و راست قرینه یکدیگر نیستند، ترمیم طرح لبخند با روش ارتودنسی صورت می‏گیرد. این روش خود به دو صورت ارتودنسی متحرک و ثابت می باشد. همچنین گاهی برخی از بیماران از روش ارتودنسی‎ها‏ی لیزری استفاده می‏کنند که نهایتا طرح لبخند انجام می‏شود اما مینای دندان نیز از بین می‏رود. بهترین روش برای قرینه نمودن دندانهای چپ و راست، استفاده از روش ارتودنسی ثابت می‏باشد که ممکن است طول درمان تا چندین سال ادامه داشته باشد اما نتایج آن مطلوب و بدون عارضه است.

3- پر کردن دندانهایی که دچار پوسیدگی شده اند

زمانی که دندان پوسیده باشد بویژه اگر این دندان در قسمت جلو قرار گرفته باشد، لبخند زدن را برای فرد دشوار می‏سازد. به منظور درمان طرح لبخند دندانهای پوسیده با مواد همرنگ دندان ترمیم می شود. البته هدف اصلی از بین بردن عیوب دندانها می‏باشد. لذا در دندانهای قدامی، ضمن درمان دندانهای پوسیده، زیبایی آنها نیز مد نظر است. اگر چه میزان استحکام و مقاومت کامپوزیت به نسبت آمالگام یا مواد نقره ای کمتر است، اما همرنگ بودن دندانهای قدامی و سفید بودن آنها در درمان طرح لبخند اهمیت زیادی دارد.

4- جایگزین نمودن دندانهای افتاده

زمانی که یک دندان در دهان افتاده باشد، بشدت از زیبایی ظاهری می‏کاهد. این امر در دندانهای جلویی شدت بیشتری دارد. از این رو یکی دیگر از مواردی که در درمان طرح لبخند صورت می‏گیرد، جایگزین نمودن دندانهای افتاده می‏باشد. برای این کار از روش کاشت ایمپلنت دندان، بریج و یا قرار دادن یک دندان مصنوعی استفاده می‎شود.

5- زیباسازی لثه‎ها‏

برخی از مشخص بودن لثه‎ها‏ی خود در هنگام لبخند زدن، ناراضی هستند و می‏خواهند بیشتر از آنکه لثه‎ها‏ در معرض دید باشند، دندانها مشخص شوند. برای این کار از روش‎ها‏یی همچون جراحی لثه استفاده می‏شود. همچنین بالا بردن لثه و نشان دادن بیشتر دندانها از دیگر روشهایی است که برای درمان طرح لبخند مورد توجه قرار می‏گیرد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید