LG روکش دندان

روکش دندان

روکش دندان، یکی از روش‎ها‎ی درمانی دندانها که توسط دندانپزشک خوب انجام می‎شود. در این شیوه، دندانهایی که آسیب دیده اند، بواسطه یک روکش پوشش داده می‎شوند. این امر موجب افزایش استحکام دندانها و بهبود شکل ظاهری آنها می‎شود. علاوه بر این زیبایی دندانها نیز تامین شده و دندان به شکل طبیعی ترمیم می‎گردد.

روکش‎ها‎ از جنس سرامیک، چینی و یا زیرکونیوم می‎باشند که با رنگ دندان طبیعی مطابقت دارند. در برخی مواقع دندانپزشک زیبایی خوب، روکش‎ها‎ را از جنس طلا و آلیاژهای فلزی، آکریلیک و سرامیک نیز تهیه می‎کنند که استحکام بالاتری نسبت به انواع قبلی دارند و هزینه استفاده از آنها نیز بیشتر می‎باشد. روکش‎ها‎ی دندانی و بریج‎ها‎، پروتزهای ثابتی هستند که برخلاف پروتزهای متحرک مثل دندان مصنوعی می‎توانند بر روی سطح ایمپلنت یا دندان چسبانده شوند. در این شرایط تنها دندانپزشک زیبایی و ترمیمی می‌تواند آن‌ها را جدا نماید.

اهمیت استفاده از روکش دندانی

روکش‎ها‎ی دندانی در موارد زیر قابل استفاده می‎باشند:

محافظت از دندانهای ضعیف در برابر شکستگی یا پوسیدگی و یا پیشگیری از پریدگی قسمت‎ها‎ی دندانترمیم دندانهایی که دچار شکستگی شده اندمحافظت از دندانهایی که پر شده انداستفاده به عنوان بریج و اتصال میان دو دندانی که از یکدیگر فاصله دارنداستفاده برای دندانهایی که کاشته شده اند (ایمپلنت)ترمیم دندانهایی که دچار تغییر رنگ شده اندترمیم دندانهای عصب کشی شدهزمانی که دندان در حال از دست رفتن باشدکاهش فاصله میان دندانها

نحوه و مراحل درمان روکش دندانی

در حال حاضر روکش دندانی در مطب و نزد دندانپزشک زیبایی خوب انجام می‎شود. نحوه درمان بدین صورت است که ابتدا از دندانهایی که به روکش نیاز دارند، قالب تهیه می‎شود و سپس به یک دستگاه مخصوص انتقال می‎یابد و پس از 10 الی 15 دقیقه بر روی دندان نصب می‎شود. یکی از مزین‎ها‎ی روکش کردن دندان‎ها‎، استفاده از روش‎ها‎ی قالب دیجیتالی می‎باشد که به کار سرعت می‎بخشد. این در حالی است که در گذشته برای روکش کردن دندانها، از قالب‎ها‎یی با هسته داخلی سخت استفاده می‎کردند. سپس قالب را برداشته و روکش سرامیکی یا چینی را مطابق با آن تهیه می‎نمودند.

انواع روکش‎ها‎ی دندان

روکش‎ها‎یی که برای درمان دندانهای آسیب دیده استفاده می‎شود، از جنس‎ها‎ی مختلفی تهیه می‎شود. انتخاب نوع روکش‎ها‎ می‎تواند با انتخاب شخص بیمار و با مشورت دندانپزشک زیبایی و ترمیمی صورت بگیرد. به منظور شناخت بیشتر نسبت به انواع روکش‎ها‎، در زیر هر یک از آنها را بررسی می‎نماییم:

روکش‎ها‎ی لومینرز

لومینرزها جدیدترین نوع روکش‎ها‎ به شمار می‎روند که توسط دندانپزشک زیبایی خوب تهیه و به کار گذاشته می‎شوند. این نوع روکش‎ها‎ نازک بوده و عموما برای استفاده از آنها، مواد بی حسی به کار می‎رود. این نوع روکش دارای لک بوده و در زمان استفاده خراشیده شده، تغییر رنگ داده و به شکل مناسب در دهان قرار می‎گیرد. از این روش درمانی می‎توان برای ترمیم روکش‎ها‎ و پل‎ها‎ی قدیمی دندان استفاده نمود.

روکش‎ها‎ی لامینت

لیمینت‎ها‎ نوعی لایه نازک از پرسلاین می‎باشند که برای روکش کردن دندان‎ها‎ی قدامی دهان استفاده می‎شوند. هدف از کاربرد این نوع روکش‎ها‎، بهبود رنگ یا ظاهر دندان است. روکش های لامینیت به عنوان روکش های بدون فلز نیز شناخته شده هستند. لامینیت ها از جنس چینی بوده و سطح بیرونی و لبه دندانها را می پوشانند. روکش های لامینیت گاهی در مطب تنها با دو بار مراجعه و در داخل لابراتوارهای مجهز کمتر از دو ساعت تهیه می شوند. این نوع روکش ها اغلب در بین بازیگران و هنرمندان متداول می باشد.

روکش‎ها‎ی لیتیوم

روکش‎ها‎ی لیتیوم نیز همچون روکش‎ها‎ی قبلی توسط دندانپزشک خوب نصب می شوند. این نوع روکش‎ها‎ی از نوع سرامیک‎ها‎ی شیشه ای در گروه ساختارهای کریستالی و یا لیتیوم دی سیلیکات قرار می‎گیرند و از جنس کوارتز، لیتیوم دی اکسید، اکسید فسفر، آلومینا، اکسید پتاسیم، و سایر اجزایی مانند آن ساخته می‎شوند. به دلیل وجود ترکیبات خاص، روکش‎ها‎ی لیتیوم از مقاومت بالایی برخوردار می‎باشند. همچنین روکش‎ها‎ی لیتیوم دی سیلیکات، زیبایی خاصی دارد که می‎توانند برای افرادی که به زیبایی خود بیش از حد حساس هستند، مورد استفاده قرار بگیرند.

روکش‎ها‎ی زیرکونیوم

روکش‎ها‎ی زیرکونیم شباهت بسیار زیادی به دندان طبیعی داشته و مقاومت بیشتری نسبت به روکش‎ها‎ی سرامیکی و پرسلاین دارند. ساخت و تهیه این نوع روکش‎ها‎ آسان بوده و می‎توان بواسطه دستگاه‎ها‎ی دیجیتال آنها را در یک روز تهیه نمود. گاهی برای ساخت این نوع روکش‎ها‎، یک لایه سفید رنگ از عنصر زیرکونیوم اکسید استفاده می‎شود که میزان استحکام دندان را برای جویدن تا 1200 مگا پاسکال افزایش می‎دهد. این نوع روکش‎ها‎ با بافت زنده و بیولوژیکی مخاط دهان سازگاری بسیار بالایی دارد.

روکش پرسلاین و فلز

روکش‎ها‎یی که از ترکیب پرسلاین و فلز یا PFM تهیه شده اند، متشکل از روکش‎ها‎ی تثبیت شده با یک پایه فلزی می‎باشند که مشکل آنها ظاهر بد و دیده شدن پایه فلزی در اطراف لثه می‎باشد. اگر لثه به تحلیل رفته باشد، این مشکل حادتر می‎شود. لذا بهترین جایگزین برای آن، روکش‎ها‎ی سرامیکی می‎باشد.

روکش‎ها‎ی پرسلاین و طلا

برخی تصور می‎کنند روکش‎ها‎ی ترکیبی پرسلاین و طلا برای زیبایی بیشتر استفاده می‎شوند. در حالی که استفاده اصلی آنها به دلیل مقاومت بالای طلا می‎باشد. بیمارانی که دندانهای مقاومی را طلب می‎کنند و یا کسانی که به دندان قروچه دچار هستند، بهتر است از این نوع روکش‎ها‎ استفاده ‎کنند. روکش‎ها‎ی طلا و پرسلاین از مقاومت بالایی برخوردار هستند و در نتیجه عمر طولانی تری نیز دارند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید