LG تاثیر مواد غذایی بر مینای دندان

اهمیت تغذیه در سلامت دهان و دندان

تغذیه به عنوان یکی از مهمترین عوامل سلامت جسمی بیان شده است. تاثیر مصرف غذایی بر سلامتی بدن و گاهی بی توجهی به آن و در نتیجه به خطر افتادن سلامت، بر کسی مسطور و پوشیده نیست. به عنوان مثال مصرف بیش از حد مواد قندی و ابتلا به بیماری های قند خون و دیابت یکی از نتایج مستقیم تغذیه نامناسب است. در این همین راستا، تاثیر تغذیه و مواد غذایی بر سلامتی دندانها نیز یکی از مهمترین دغدغه های دندانپزشکان به شمار می رود.

اگر چه نمی توان نقش مراقبت های بهداشتی را در سلامت دهان و دندان از یاد برد، اما استفاده از مواد غذایی نیز در دوام طول عمر دندانها بی تاثیر نیست. در پیش گرفتن یک رژیم درست براساس توصیه های متخصصین دندانپزشکی زیبایی از مهمترین مواردی که در بهداشت دهان و دندان باید به آن توجه کرد.

تاثیر مواد غذایی بر پوسیدگی های دندانی

دندانها از چند لایه تشکیل شده اند که بر روی آن لایه مینا قرار می گیرد. این لایه مانع از نفوذ باکتری ها به داخل دندان می شود و به عنوان محافظ آن عمل می کند. حال تصور کنید که پس از مدتی مینای دندان از بین برود، مطمئنا راه نفوذ باکتری ها نیز باز می شود. در نتیجه دندان پوسیده شده و نیازمند ترمیم است. هزینه های درمان یک دندان پوسیده و تحمل دردهای مکرر دندان، از دیگر پیامدهای پوسیدگی دندان است. برای جلوگیری از همه این مشکلات، می توان یک رژیم غذایی درست را در پیش گرفت تا از تخریب دندان جلوگیری شود. تخریب دندانها و پوسیدگی دندان به دلیل تغذیه نادرست را می توان به شکل زیر شرح داد.

مواد غذایی مفید در سلامت مینای دندان

استحکام دندان ها مانع از پوسیدگی و تخریب مینا می شود. برای این کار می تواند از مواد غذایی زیر استفاده کرد:

لبنیات

مواد لبنی حاوی مقداری زیادی کلسیم هستند که در رمینرالیزاسیون مینای دندان نقش موثری را ایفا می کند. برای مثال پنیر به دلیل داشتن کلسیم می تواند ریشه دندانها را محکم تر از قبل کند. همچنین این ماده با چسبیدن به جرم های تشکیل شده بر روی سطح دندان، موجب از بین رفتن پلاک ها می شود و در نتیجه از فعالیت باکتریهای پوساننده دندان جلوگیری می کند.

گوشت ها

گوشت ها نیز تاثیر زیادی در سلامتی دندانها دارند. به این دلیل که میزان فسفر موجود در گوشت بالاست و در نتیجه به ساختار دندانها استحکام می بخشد. از سوی دیگر آهن موجود در گوشت در سلامت لثه موثر است. همین عامل موجب سلامت دندان نیز می شود. وجود لثه بیمار به شدت به سلامت دندانها آسیب وارد می کند.

کنجد

ماده غذایی کنجد دارای مقادیر بالای کلسیم است که موجب استحکام بخش ساختار دندان می شود. این ماده به اشکال مختلف در بازار موجود است. البته در مصرف محصولات کنجدی حاوی شکر و مواد قندی از قبیل حلواشکری باید کمی دقت داشت. در صورتی که پس از مصرف این غذاها، مسواک زده نشند، برای سلامت دندانها زیان آورند.

مواد غذایی حاوی ویتامین c

مرکبات شامل مقداری زیادی ویتامین های ث یا ویتامین c هستند که در ساختار کلاژن نقش مهمی را بر عهده می گیرند. این ماده بافت نرم لثه را تشکیل می دهد و مصرف مواد غذایی حاوی آن نیز در تقویت لثه ها موثر هستند. تمام مواد غذایی و خوراکیهایی که محیط دهان را قلیایی می کنند، می توانند به راحتی از پوسیدگی دندانها جلوگیری کنند.

آب

مصرف روزانه و کافی آب می تواند غلظت اسیدی ترشح بزاق را کاهش داده و در نتیجه محیط دهان را بافر کند. همین امر از آسیب مینای دندان نیز جلوگیری می کند. از سوی دیگر مصرف آب موجب می شود که باقی مانده های غذا بر روی دندان از بین رود و در نتیجه از تشکیل جرم و پلاک بر روی دندان تا حد زیادی جلوگیری شود.

سبزیجات

سبزیجات دارای فیبر هستند که موجب تحریک ترشح بزاق و در نتیجه بافر شدن محیط دهان می شوند. این امر از تشکیل پلاک و جرم بر روی دندانها جلوگیری می کند.

مواد غذایی مضر در سلامت مینای دندانها

مواد قندی

مواد قندی مهمترین دشمن مینای دندان محسوب می شود. به علت چسبنده بودن این مواد به مرور زمان بر روی دندان جرم تشکیل می شود. در صورتی که بلافاصله پس از مصرف مواد قندی مسواک زده شود، تاثیر آنها از بین می رود. اما اگر مصرف این مواد بیش از حد باشد، مطمئنا به مرور زمان موجب تخریب دندانها می شوند.

مصرف چیپس

چیپس یکی از مواد غذایی چسبنده است که تاثیر مخربی بر روی دندانها دارد. باکتری هایی موجود در دهان، قند موجود چیپس را به اسید تبدیل می کنند که در نتیجه تا حد زیادی می تواند سرعت تخریب مینای دندان را افزایش دهد. همچنین اسیدهای تولید شده ناشی از مصرف چیپس، کلسیم مینای دندان را نیز از بین می‌برند که به مرور زمان موجب پوسیدگی دندان می شود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید