LG بوی بد دهان

بوی بد دهان| بهداشت دهان و دندان | دندانپزشک زیبایی | علل بوی بد دهان

استشمام بوی بد دهان برای همه افراد ناخوشایند است که گاهی نیز بر نحوه رفتار افراد در اجتماع تاثیرات نامطلوبی بر جای می‎گذارد. در زیر به مهمترین عوامل ایجاد بوی بد دهان و راههای درمان آن می‎پردازیم.

1- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

مهمترین علت بوی بد دهان و دندان عدم رعایت نکات بهداشتی و بی توجهی به شتسشوی مداوم دهان و دندان است. براساس نظریات تمامی دندانپزشکان، مسواک زدن حتی یک نوبت در روز یک امر ضروری برای جلوگیری از بوی بد دهان است. این کار تمامی مواد غذایی باقی مانده بر روی دندانها را از بین می‏برد و مانع از ترکیب آنها با بزاق دهان و در نتیجه ایجاد باکتری می‎شود. علاوه بر این، از تشکیل جرم و پلاک بر روی دندان نیز جلوگیری می‎کند.

2- ترمیم دندانهای پوسیده

عدم مراجعه به دندانپزشک زیبایی و ترمیمی و بازسازی نکردن دندانهایی که دچار پوسیدگی شده اند، یکی دیگر از علل بوی بد‏ها‎ن است. اگر بر روی دندان پلاک و جرم تشکیل شود و تا مدتها باقی بماند، موجب پوسیدگی دندان می‎شود. در صورتی که بیمار به موقع به نزد دندانپزشک زیبایی خوب رفته و آن را بازسازی کند، از ایجاد بوی بد دهان جلوگیری می‎شود. اما مشکل آنجایی شروع می‎شود که فرد هیچ اقدامی برای دندان پوسیده خود نکرده و آن را به حال خود رها می‎کند. این دندان به مرور زمان از بین میرود و باقی مانده‏ها‎ی آن همچون خرابه ای به محلی برای رشد انواع باکتری‏ها‎ و تولید بوی بد تبدیل می‎شود.

3- مشکلات و بیماری‏ها‎ی لثه ای

برخی بیماری‏ها‎ی لثه از قبیل عفونت و یا زخم شدن و خونریزی‏ها‎ی پی در پی، از جمله مواردی که موجب ایجاد و انتشار بوی بد دهان می‎شود. در این صورت باید به دندانپزشک خوب مراجعه کرده و تمامی مشکلات مربوط به لثه را با وی در میان گذاشت.

5- خشکی دهان

یکی از مزایای وجود بزاق در دهان، از بین بردن غذاهای باقی مانده در دهان و پاک کردن باکتری‏ها‎ی ناشی از ورود جریان هوا می‎باشد. زمانی که دهان خشک باشد، این پلاک‏ها‎ بر روی دندان‏ها‎ شروع به رشد می‎کنند و به تدریج مشکلات زیادی را برای دندان‏ها‎ به وجود می‎آورند که عامل مهمی برای تولید بوی بد دهان است. تنفس از راه دهان، ابتلا به بیماری‏ها‎ی تنفسی و غدد بزاقی و یا مصرف برخی دارو‏ها‎ موجب خشکی دهان می‎شود. در این موارد، مصرف مایعات مانع از خشکی دهان می‎شود.

6- بیماری‏ها‎ی سینوس، مخاط بینی و لوزه ‏ها‎

در صورتی که فرد به بیمارهای سینوسی مبتلا باشد، موجب انتقال مخاط آلوده به گلو و تاثیر آن بر تنفس می‎شود. از سوی دیگر این بیماری‏ها‎ موجب تجمع مواد غذایی و باکتری‏ها‎ در لوزه‏ها‎ی بیمار شده که عامل انتشار بوی بد دهان است. زمانی که اثرات تورم در لوزه‏ها‎ مشاهده شود، مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی ضرورت می‎یابد.

7- بیماری‏ها‎ی گوارشی و مشکلات معده

بیماری معده و مشکلات گوارشی یکی دیگر از علل ابتلا به عارضه بوی بد دهان است. زمانی که اسید معده به سمت بالا رفته و به قسمت گلو ورود پیدا کند، موجب ترشح بوی بد می‎شود. از سوی دیگر این بیماری موجب حساسیت دندان‏ها‎ در برابر سرما و گرما و همچنین بیماری‏ها‎ی سینوسی می‎شود. در این موارد بیمار باید از خوردن غذا قبل از خواب خودداری کند و در اسرع وقت به متخصص گوارش مراجعه نماید.

8- مصرف دخانیات

دخانت عامل اصلی بیماری‏ها‎ی دهان و دندان عنوان شده که بر انتشار بوی بد دهان تاثیر مستقیمی دارد. مصرف سیگار علاوه بر اینکه اجتمال پوسیدگی دندان را افزایش می‎دهد، موجب خشکی دهان، بیماری‏ها‎ی لثه و عفونت‏ها‎ی دهانی و سینوسی، نیز می‎شود.

9- بی دقتی در انتخاب مسواک و نحوه مسواک زدن

در حالی که بسیاری تصور می‎کنند مسواک‏ها‎ همه به یکدیگر شباهت دارند و هیچ تفاوتی میان آنها نیست، باید از مسواک‏ها‎یی استفاده کرد که بدون آسیب رساندن به لثه‏ ها‎، بتوانند جرم تشکیل شده بر روی دندان را از بین ببرند. از سوی دیگر نحوه مسواک زدن نیز باید به گونه ای باشد که بتواند جرم گوشه دندانها را از بین ببرد، بدون اینکه به دندان صدمه بزند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید