LG مراقبتهای بعد ایمپلنت

ایمپلنت

ایمپلنت یکی از روش های جایگزینی دندان های از دست رفته در اثر پوسیدگی یا سانحه است ،که توسط دکتربران مارک سوئدی به دنیای دندانپزشکی معرفی شد. این روش سال ها فقط توسط برخی از دندانپزشکان مورد استفاده قرار می گرفت تا این که با گذشت زمان این علم برای همه دندانپزشکان قابل دسترس شد. زمانی که فرد یکی از دندان های خود را به دلیلی از دست می دهد و جای آن خالی می ماند با مشکلاتی از قبیل کج شدن دندان های اطراف و یا رشد بیش از حد دندان های مقابل روبرو می شود. ایمپلنت ازجنس فلز تیتانیوم است و به وسیله جراحی بر روی استخوان فک، جایگزین دندان از دست رفته می شود. بعد از انجام این عمل که توسط دندانپزشک متخصص زیبایی و ترمیمی انجام می شود و مراحل مختلفی دارد بیماران باید مراقبت های لازم را انجام داده و نکاتی را رعایت کنند که در این مقاله به آن ها می پردازیم:

مراقبت های لازم پس از کاشت ایمپلنت های دندان
بعد از انجام عمل ایمپلنت مراقبت از این دندان جایگزین، اهمیت زیادی دارد، هزینه بالای درمان ایمپلنت و حساسیت زیاد آن در طول دوره درمان اهمیت مراقبت را بیشتر می کند. از همان ساعات اولیه بعد از عمل به دلیل اثر داروی بی حسی باید از جویدن پرهیز شود و تا چهار هفته به مراقبت های ویژه شامل مراقبت های بهداشتی و مراقبت های فیزیکی نیاز است.
برخی به غلط تصور می کنند که دندان جایگزین، فلزی و مصنوعی است و نیازی به مراقبت های بهداشتی ندارد در صورتی که این دندان فاقد بافت محافظتی دندان های طبیعی ما است و از این لحاظ حساس تر می باشد.

مراقبت های هفته اول و دوم
در هفته اول و دوم بعد از ایمپلنت دندان نیازی به تمیز کردن به وسیله مسواک و خلال دندان نیست و تنها استفاده از دهانشویه برای تمیزکردن دندان ها کافی است. این کار روزی دو بار با دهانشویه کلرهگزیدین انجام می شود.
مراقبت های تغذیه ی نیز در این دو هفته حائز اهمیت است، در این دو هفته باید از جویدن غذاهای سفت و نوشیدنی های تند و داغ پرهیز شود و تنها از غذاهای مغذی و نرم که حالت خشک و چسبندگی نداشته باشد، استفاده شود.
مصرف دخانیات و الکل در این زمان باید متوقف شود این کار روند ترمیم بافت آسیب دیده اطراف ایمپلنت را سرعت می بخشد .
سایر مواردی که باید رعایت شود عبارتند از استفاده به موقع از داروهای تجویز شده، انجام ندادن فعالیت های سنگین و استفاده از کمپرس آب سرد جهت کم شدن التهاب ناشی از عمل.
در صورت استفاده از دندان مصنوعی اثر فشار روی ایمپلنت نیز باید لحاظ شود، به این منظور روی دندان مصنوعی لایه مرهم قرار می دهند و دندان در طول این دو هفته نباید از دهان خارج شود .
بعد از دو هفته که التهاب دور ایمپلنت کمتر شد و پانسمان برداشته شد می توان از مسواک آغشته شده به مایع کلر هگزیدین به آرامی در اطراف ایمپلنت استفاده کرد و از هفته چهارم می توان به طور معمول محل ایمپلنت را تمیز کرد.
علاوه بر نکات فوق مراجعات منظم به دندانپزشک بعد از عمل، برای جلوگیری از عفونت ناحیه ایمپلنت و ایجاد پلاک از اهمیت ویژه ای برخوردار است. چرا که اگر مشکلی در روند بهبود بافت اطراف پیش آمده باشد و یا نشانه های عفونت و ایجاد پلاک دیده شود ، قبل از بروز مشکل جدی توسط دندانپزشک زیبایی رفع شود.
مجددا به طو خلاصه تاکید می گردد که:

  • تا 8 ساعت بعد از جراحی، دهانتان را نشویید و به مدت یک روز اطراف محل عمل را مسواک نزنید.
  • روز پس از عمل، دهانتان را با دهان شویه شستشو دهید، در این مورد محلول کلرهگزیدین روزی سه بار توصیه می شود.
  • بهتر است در سه روز اول از خوردن قهوه، سیگار کشیدن و نوشیدن چای پرهیز کنید.
  • از انجام فعالیت های بدنی سنگین تا دو روز بعد از جراحی خودداری کنید.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید