LG 1بهترین رنگ کامپوزیت در دندانپزشکی

بهترین رنگ کامپوزیت

ویژگی‏ها‎ی ذاتی دندان موجب می‎شود تا دندانپزشک زیبایی و ترمیمی برای انتخاب رنگ کامپوزیت‏ها‎ دچار اشتباه شود. میان هر یک از اجزای دندان تفاوتهای جزئی در رنگ وجود دارد. بنابراین انتخاب کامپوزیت‏ها‎ از شکل ساده به یک کار دشوار تبدیل می‎شود که با یک اشتباه کوچک، ممکن است نتیجه نهایی با خواست بیماران یکسان نباشد و موجب نارضایتی آنان شود. عاج و مینای دندان به عنوان یکی از قسمت‏ها‎ی مهم دندان هستند که از ترکیبات مختلفی تشکیل شده و به همین دلیل ترکیب رنگ متفاوتی را ایجاد می‎کنند.

کامپوزیت‏ها‎ موادی همرنگ دندان که برای ترمیم دندانهای قدامی استفاده می‎شود. از آنجا که در دندانهای پیشین بیماران استفاده می‎شوند لذا در معرض دید عموم قرار گرفته و در نتیجه نیاز به دقت زیادی در هنگام انتخاب رنگ دارد و متخصصین و دندانپزشکان باید دقت زیادی روی این موضوع داشته باشند. انتخاب و تشخیص تفاوت رنگ دندانها برای انتخاب رنگ کامپوزیت و پرسلن در انجام رستوریشن‏ها‎ گاهی با اشتباه صورت می گیرد و به همیت دلیل به یکی از دغدغه‏ ها‎ی دندانپزشکان در مطب و تکنیسین‏ها‎ی پروتز در لابراتوار تبدیل شده است. در اینجا به ذکر نکاتی می‎پردازیم که می‎تواند متخصصان را در هنگام کار با کامپوزیت‏ها‎ کمک کند.

علت بروز مشکل در زمان انتخاب رنگ کامپوزیت

ممکن است چشم در برابر تداخل‏ها‎ی نور و رنگ دچار اشتباه شود. بنابراین گاهی وسایل و ابزارهای جدید دیجیتال نیز در انتخاب رنگ پروتز به همین اشتباه دچار می‎شوند که با استفاده از شیوه‏ ها‎ و وسیله‏ هایی که معرفی می‎شود اشتباه دیجیتالی را به حداقل می‎رساند.

به دلیل روشن بودن رنگ دندان‏ها‎ یا ولیوبالا و ترانسلوسنسی و یا فرایند فیزیکی و شیمیایی در درون انامل و دنتین، رنگدانه‏ ها‎یی که در ساختار درونی دندان قرار می‎گیرند، از نظر روشنایی جلوه رنگی خاصی دارند که این امر موجب تشخیص اشتباه می‎شود. این در حالی است در تشخیص، نمونه گیری و انتخاب اشیایی که دارای رنگ‏ها‎ی تیره ای و لیوی پایین تر هستند، اشتباه کمتری رخ می‎دهد. از همین رو رنگ دندانهایی که تیره هستند راحت تر و سریع تر انتخاب می‎شوند. اما از آنجا که دندان‏ها‎ی سالم و طبیعی دارای رنگ بسیار روشن هستند، لذا ولیوی بالایی دارند، لذا کار تشخیص و انتخاب نهایی رنگ را با مشکل مواجهه می‎کنند.

راهکار صحیح برای انتخاب رنگ کامپوزیت

استفاده از روش‏ها‎ی عملی و ساده می‎تواند در هنگام انتخاب رنگ کامپوزیت‏ها‎، تفاوت زیادی را ایجاد کند. برای مثال جهت کم کردن روشنی دندان‏ها‎ و کاهش ولیو در زمان هماهنگ کردن نمونه رنگ با دندان طبیعی باید از فیلترهای تیره یا رنگی ویژه ای استفاده نمود زیرا جلو چشم نگهداشته می‎شوند که این امر تفاوت ولیو و تفاوت رنگی را نشان می‎دهد. بدین منظور می‎توان با استفاده از وسایل و ابزارهای ساده ای این کار را انجام داد.

انتخاب رنگ متریال در بکارگیری رستوریشن اهمیت زیادی دارد. کمپانی‏ها‎ی سازنده متریال‏ها‎ اعم از کامپوزیت‏ها‎ و پرسلن‏ها‎، رنگبندی‏ ها‎ را بر اساس نمونه رنگهای ویتا نامگذاری کرده اند که هر یک با یکدیگر تفاوت رنگی محسوسی دارند. اگر کار هماهنگ سازی رنگ برای مصرف کامپوزیت‏ها‎ در مطب و یا نمونه رنگی که به لا براتوار ارسال می‎گردد، با ویتا صورت بگیرد، ممکن است با مشکل مواجه شود.

براساس نظر متخصصین دندانپزشکی، در قسمت‏ها‎یی که مینای دندان کوچکتر است می‎توان از رنگ‏ها‎ی تیره تر استفاده کرد. این در حالی است که دندان مدولاسیون، رنگ کامپوزیت باید متعادل تر انتخاب شود. با افزایش ضخامت دندان، از شدت درخشندگی رنگ کمتر می‎شود که بهتر است از رنگ‏ها‎ی کروم استفاده شود. چرا که رنگ دندان تحت تاثیر مینا قرار می‎گیرد.

انتخاب رنگ بر روی دندان باید تمیز صورت بگیرد و با رطوبت دهان هماهنگ شود زیرا آب بدن نقش اساسی در نتیجه نهایی رنگ کامپوزیت‏ها‎ دارد. بطوری که با کم شدن آب بدن، شفافیت مینای دندان تا 82 درصد کاهش می‎یابد. بنابراین ممکن است موجب گمراه شدن دندانپزشک شود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید