LG جراحی زیبایی لثهجراحی زیبایی |زیبایی لثه

برخی افراد زمانی که لبخند می‎زنند، لثه آنها هویدا می‏شود که به این حالت، «خنده لثه ای» و در اصطلاح علمی (Gummy Smile) گفته می‏شود. مشخص شدن لثه‎ها‏ی در زمان لبخند زدن زیبایی صورت را از بین می‏برد و بسیاری نیز از این عارضه ناراضی هستند. التهاب لثه دوران بلوغ می‏تواند از عواملی همچون تغییرات هورمونی و بهداشت نامناسب دهان، برخی داروهای ضد افزایش فشارخون و داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی، استفاده از برخی داروهای ضدتشنج، تنفس دهانی ناشی از انسداد بینی، ناشی شود.

در حالت عادی لثه‎ها‏ باید هنگام لبخند زدن 2 تا 3 میلمتر مشخص باشند اما زمانی که بیشتر از این مقدار در معرض دید باشند، یک ناهنجاری لثه ای محسوب می‏شود. شاید در گذشته برای درمان این ناهنجاری راهی وجود نداشت اما در حال حاضر با وجود تکنولوژی پیشرفته، پنهان کردن لثه‎ها‏ در زیر لبها امکانپذیر شده است.

برای درمان این معضل دو راه وجود دارد، زمانی که مشکل حاد است و علت آن به فک و اسکلت مربوط باشد، فک و صورت باید جراحی ‏شوند. اما زمانی که علت ناهنجاری، لثه و کوتاه بودن دندانها باشد، می‏توان با یک جراحی ساده لثه، مشکل را بر طرف کرد. در اصطلاح علمی به جراحی لثه، افزایش طول تاج (Crown-Lengthening) نیز گفته می‏شود.

جراحی لثه چگونه انجام می‏شود؟

نحوه انجام جراحی لثه می‏تواند در یک جلسه و بدون درد و بیهوشی صورت گیرد. در این روش، لثه دندانها بالاتر برده می‏شود که در نتیجه آن دندانها بیشتر مشخص می‏شوند. در عین حال باید توجه داشت که نباید لثه را از حد پوشش ریشه، بیشتر بالا برد زیرا ظاهر ناخوشایندی ایجاد می‏کند.

جراحی بدون بیهوشی بوده و تنها با یک بی حسی موضعی درمان آغاز می‏شود. با بالا بردن لثه و بیشتر شدن ارتفاع دندانها، نیاز به مراقبت از آنها نیز ضروری می‏شود. دندانپزشکان برای این کار، از لامینیت سرامیکی یا کامپوزیتی استفاده می‏کنند که ارتفاع و زیبایی دندان‎ها‏ و قوس لبخند به صورت دقیق تنظیم می‏گردد. جراحی لثه بر روی 6 دندان جلوی فک انجام می‏شود.

چرا جراحی لثه اهمیت دارد؟

جراحی لثه می‏تواند با دو هدف درمانی و زیبایی انجام شود. زمانی که فرد از بیماری لثه رنج می‏برد، جراحی لثه به برطرف شدن این بیماری کمک می‏کند. گاهی نیز افراد از مشخص بودن لثه‎ها در هنگام صحبت کردن یا لبخند زدن‏ گله دارند که در این صورت جراحی لثه تنها با هدف زیبایی انجام می‏شود.

روشهای انجام جراحی لثه

جراحی لثه به میزان تخصص جراح دندانپزشکی زیبایی بستگی دارد. این کار می‏توان به واسطه لیزر و یا تیغه جراحی انجام شود. در جراحی با تیغه، قدرت مانور دست جراح بیشتر است که نتیجتاً ظرافت و زیبایی مورد نظر حاصل می‏گردد. در عین حال در این روش، خونریزی، درد، تورم و دوران جوش خوردگی لثه یکی از معایب کار می‏باشد. معمولا حداکثر ۲۰ تا ۱۰ سی سی خون از دست می‏رود. میزان مهارت جراح در کاهش خونریزی حین جراحی و حتی خونریزی نداشتن بعد از جراحی موثر است. در روش لیزر، ظرافت و زیبایی کمتری حاصل می‏شود اما دوران نقاهت کوتاهتری در انتظار بیمار خواهد بود و در عین حال خونریزی، درد و تورمی نیز وجود ندارد.

مراقبتهای بیمار قبل و بعد از جراحی لثه

زمانی که بیمار قصد جراحی لثه دارد باید به برخی از نکات توجه داشته باشد:

بیمار باید قبل و بعد از جراحی مسکن‎ها‏ی ضد التهابی مصرف نماید تا پس از اتمام جراحی، دچار درد نشود.مصرف آسپرین موجب خونریزی می‏شود و درد را تسکین نمی دهد بنابراین باید تا حد امکان از مصرف آن خودداری کرد.استفاده از آنتی بیوتیک‎ها‏ برای پیشگیری از عفونت، ضروری است.رعایت بهداست دهان به منظور جلوگیری از بازگشت مجدد لثه الزامی می‏باشد.به افرادی که به بیماری‎ها‏ی قلبی، فشارخون بالا و قند خون مبتلا هستند، توصیه می‏شود از انجام این جراحی خودداری کنند.در هر 2 جلسه جراحی لثه، یکی از دو فک مورد درمان قرار می‏گیرند. در مجموع 4 جلسه با فاصله یک هفته، برای جراحی لثه انجام می‏شود.دندانپزشک پس از اتمام جراحی، لثه را بخیه و برای حفاظت موضع از تحریکات، با استفاده از خمیر پانسمان آنجا را می‏پوشاند. بخیه و پانسمان لثه پس از بهبودی کامل و با نظر دندانپزشک برداشته می‏شود که معمولا یک هفته پس از جراحی صورت می‎گیرد.بیمار نباید در روز اول بعد از جراحی غذای گرم مصرف کند زیرا موجب خونریزی می‏شود. مصرف غذاهای آبکی، ماکارونی، ماست، پنیر، تخم مرغ، سوپ و آش از جمه غذاهایی است که باید در این دوره مصرف شوند.برای تمیز نگه داشتن لثه باید دندانهای ناحیه جراحی را با گاز یا پنبه آغشته به دهانشویه ضدعفونی و تمیز کرد و سپس سایر دندان‎ها‏ را با دقت مسواک زد. استفاده از دهانشویه برای ضدعفونی کردن دهان ضروری است که باید از روز دوم پس از جراحی انجام شود. همچنین از روز دوم بعد از عمل باید دهانشویه ضدعفونی کننده قرقره نماید.از برداشتن و دستکاری خمیر پانسمان با دست و زبان و یا از مکیدن آن پرهیز نمایید. اگر مقداری از آن جدا شد، نگران نباشد و در صورتی که تیز و ناراحت کننده بود، به کلینیک مراجعه کنید.تا چند روز اول پس از جراحی باید از فعالیتهای شدید بدنی و حمام گرم خودداری نمایید.برای کاستن از تورم و خونریزی پس از عمل می‏توانید از کیسه آب یخ کمپرس استفاده کنید.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید