دندانپزشک خوب | دندانپزشک خوب در اصفهان

دندانپزشکی شغلی است که به دلیل حساسیت بالا نیازمند داشتن ویژگی‎ها‎ی منحصر به فردی است تا مراجعین و بیماران بتوانند به دندانپزشکان اطمینان و اعتماد نمایند. در اینجا به چندین مورد از ویژگی‎ها‎ی یک دندانپزشک خوب اشاره می‏کنیم:

بدگویی نکردن از سایر دندانپزشکان

دندانپزشک خوب هیچ گاه در محضر بیمار از دیگر همکاران بدگویی و انتقاد نمی کند و تنها به صحبتهای بیماران گوش می‏دهد. اگر بیمار از نحوه درمان پزشک قبلی ناراضی باشد، دنداپزشک می‏تواند بدون پیش داوری و قضاوت با بیمار همدردی کند. برای مثال بگوید « من از شرايط قبل از درمان بی اطلاع هستم بنابراین قضاوت نمی کنم اما ممکن است دندانپزشک قبلی چاره ای جز این نداشته است.» همچنین اگر بیمار از دندانپزشک در رابطه با میزان تخصص و توانایی دیگر همکاران سوال کند، دندانپزشک باید از میزان تخصص دیگر همکاران صحبت کرده و از انتقاد کردن و بدگویی خودداری نماید. وی باید سعی ‏کند بدون جبهه گیری، پاسخ منطقی ارائه دهد.

تحقیر نکردن بیمار و خوش رفتاری

یکی از شروط موفقیت دندانپزشک، خوش رفتاری وی با بیمار است. تحقیر نکردن بیمار با رفتار، گفتار و حتی نگاه یکی از ملزوماتی است که هر دندانپزشکی باید در رفتار خود رعایت کند. به کار بردن کلمات توهين‌آميز، بلند صحبت کردن و یا عدم رعايت نوبت بیماران از مواردی است که برای بیمار مفهوم تحقیر دارد که دنداپزشک باید به تمامی این موارد دقت نماید.

یکسان شمردن بیماران

مراجعین به رعایت نوبت اهمیت زیادی می‏دهند و انتظار دارند نوبت آنها به موقع باشد. همه بیماران اعم از اقوام، آشنا و غریبه باید در نزد دندانپزشک در یک ردیف قرار بگیرند. برای این کار استفاده از سیستم‎ها‎ی نوبت دهی مؤثر خواهد بود.

عدم پاسخگویی به تلفن همراه

دندانپزشک باید از تلفن صحبت کردنهای طولانی در نزد بیمار خودداری نماید و تنها باید به حرفه خود بپردازد. همچنین یک دندانپزشک خوب هیچگاه در منظر بیماران، تلفنی در مورد کارهای شخصی خود صحبت نمی کند. این کار اطمینان بیمار را نسبت به دندانپزشک کم می‏ کند.

تلاش برای رفع سوءتفاهمات

دندانپزشک خوب هیچگاه اجازه نمی دهد بیمار با نارضایتی از مطب بیرون رود و اگر سوءتفاهمی نیز صورت بگیرد و یا مشکل یا بحثی میان کارکنان و بیماران رخ دهد، دندانپزشک بدون تعصب قضاوت و از خروج بیمار در حالت ناراضی خودداری می‏کند. چنانچه در نحوه درمان مشکلی پیش آمده باشد، دندانپزشک باید پای صحبتهای بیمار بنشیند و اگر مشکل از طرف وی بوده باشد، عذرخواهی کند و برای درمان مجدد تلاش کند.

محرم اسرار بیماران

پزشکان همگی رازداران بیماران هستند که دندانپزشک‌ها‏ نیز از این امر مستثنی نیستند. دندانپزشک و تمامی کارکنان وی رازداران مراجعین و بیماران می‏باشند که فاش کردن اسرار آنها در مرام یک داندانپزشک خوب نیست و از وجهه وی در نزد بیماران می‏ کاهد.

بوی مطبوع و نظافت کلینیک

محیط مطب اولین چیزی است که بیمار با آن مواجهه است و لحظاتی یا ساعاتی را برای درمان، در آن سر می‏کند. در صورتی که محیط مطب کثیف باشد یا بوی نامطبوع داشته باشد، موجب آزردگی بیماران و مراجعین می‏شود. بنابراین پاکیزگی و معطر بودن فضای مطب یکی از نکاتی است که باید دندانپزشک به آن توجه نماید. پوشیدن لباس مخصوص پزشکی توسط دندانپزشک و کارکنان کلینیک، استفاده از وسایل یکبار مصرف و نیز ضدعفونی کردن وسایل از دیگر نکاتی است که برای حفظ پاکیزگی مطب ضروری می ‏باشد.

رضایت پرسنل کلینیک

رضایت پرسنل در کنار رضایت بیماران، نیز اهمیت زیادی دارد. پرسنل مطب با مراجعین و بیماران در ارتباط هستند و نارضایتی آنان بر روابطشان با بیماران تاثیرات مخربی بر جای خواهد گذاشت. خودداری از تحقیر و فریاد زدن در هنگام اشتباه کردن، رفتار نیکو با کارکنان، پرداخت به موقع حقوق و ... از مواردی است که دندانپزشک باید به آنها توجه نماید.

دریافت وجه کمتر از بیماران بی بضاعت

برخی از بیماران توان مالی کافی ندارند و درمان آنها نیز ضرورت دارد. دندانپزشک خوب کسی است که گاهی انسانیت را بر سود مالی رجحان دهد. در این زمان دندانپزشک باید بشکلی که سایر بیماران متوجه فقر بیمار نشوند، از وی وجه کمتری را دریافت نماید.

گوش دادن به حرفهای بیماران

بیماران از دندانپزشک انتظار دارند تا با دقت به صحبتهای آنها گوش فرا دهد. گاهی بیمار برای درمان دچار اضطراب و ترس می‏شود که در اینگونه مواقع دندانپزشک باید به وی روحیه دهد.

احترام به بیماران حساس

برخی از بیماران حساس ممکن است برای به دفعات مکرر به کلینیک مراجعه نمایند. در این شرایط دندانپزشک نباید از حضور آنان احساس ناراحتی کند بلکه باید با سعه صدر با آنها صحبت کرده و به آنان مشاوره دهد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید